Pages

Jun 14, 2012

Pandangan Seniman

Baru-baru nie aku menjengah ke laman Praharaseni setelah untuk melihat - lihat, aku jumpa melihat sebuah temu bual M.Nasir bersama Syed Khair dalam rancangan 9 Soalan di tv 9.



Bahagian 1 - Soalan 1 - 6



Bahagian 1 - Soalan 7 - 9

Aku tertarik akan soalan  serta jawapan yang hampir penghabisan yang dibalas oleh M.Nasir.

Ternyata Pengamatan dan Pemerhatian lebih penting...


P.S : Secara peribadi M.Nasir ni mengingatkan aku pada seseorang, gaya dan pemikirannya lebih kurang persis....

5 comments:

Kaboi Tanduk said...

CSNY!

Fex Darwish said...

CSNY ????
apa menda yuh... hehe

Kaboi Tanduk said...

M. Nasir ada cakap antara kumpulan yang mempengaruhi dia dalam penciptaan lagu selain Beatles,

"ada beberapa kumpulan folk dulu, mungkin anda tak tahu seperti CSNY.." (video kedua, minit 1:06)

CSNY atau Crosby, Still, Nash & Young ialah supergroup (gabungan beberapa group yang masing2 ahli dia dah ada group yang establish) dan Young dalam kumpulan tu pulak siapa lagi kalau bukan Neil Young.. hehe

itu antara beberapa kumpulan yang Neil Young terlibat lepas dia punya kumpulan, Buffalo Springfield berpecah.. :)

Kaboi Tanduk said...

layan dulu lagu CSNY, "DOWN BY THE RIVER"..

Fex Darwish said...

memang Fantastic 4!! ang download dah Heart of Gold..?